Pressiteated

LHV aktsiamängu Börsihai võitis Urmas Sööt

Andres Kask 31. oktoober 2011 02:00

Võitjal õnnestus kahekümne börsipäeva jooksul kasvatada 30 000 eurot 15 676 euro võrra ehk enam kui 50%. Teise koha saavutas Indulis Piļimons Lätist ning kolmandaks tuli Rome Tool Eestist.

Aktsiamäng Börsihai algas 3. oktoobril ning lõppes 28. oktoobri õhtul peale börside sulgemist. Kahe tuhande kolmesajast osalejast kasvatas oma virtuaalset portfelli kõige edukamalt Urmas Sööt.

LHV Pank andis võitjale tänavu võimaluse valida kahe reisipaketi vahel – kas minna Estraveli reisiga Londoni olümpiale või gurmeereisile Pariisi. Edetabeli esimese kuni viiekümnenda koha omanikud saavad pääsmed LHV seminaridele ja investeerimisalase raamatu.

„Neli mängunädalat möödusid aktsiaturgudelt erakordse närvilisuse tähe all. Oktoobri alguseks oli investorite pessimism üle keenud, sellele järgnenud tõusuralli oli väga muljetavaldav. Euroopa liidrite tippkohtumine Kreeka ning euro toetuseks tõi endaga viimasel mängunädalal kaasa tugeva tõusu ning see tõus pani ilusa punkti kogu mängule,“ ütles mängu peakorraldaja Alo Vallikivi LHV Pangast.

USA turgudel on selle aasta oktoobrist kujunemas viimase neljakümne aasta parima tootlusega kuu, maailma börsiindeksid kerkisid mängu ajal järgmiselt: S&P 500 13,5%; Nasdaq 13,3%; OMXT 9,8%; OMXR 2,0% ja OMXV 7,0%. Kokku jõudis sel aastal kasumisse 1 122 portfelli ehk 47% kogu portfellide üldarvust.

Möödunud aastal võttis Börsihaist osa ligikaudu 2000 osalejat ja võit tuli Eestisse. Investeerimis- ja kauplemismäng Börsihai on kasvanud välja aktsiamängust, mis kandis algusaastail (2001–2005) nime „Noor pensionär”.

Mängu lõplik järjestus on vaadatud aadressil lhv.ee/hai. Aktsiamängu toetasid Äripäev, Nasdaq OMX Tallinn ja Estravel.

 

Tagasi