Avalöök: mida see sari endast kujutab? - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Avalöök: mida see sari endast kujutab?

Kristjan Lepik

06.01.2003 11:01

Alustame uue lugudesarjaga, nimeks on sellel Avalöök ja mille eesmärk on pakkuda investoritele täit valmisolekut algavaks börsipäevaks Ameerikas. Seega lugu ilmub igapäevaselt enne börsi avanemist, ligikaudu kell 14.00.

Mida huvitavat pakume? Avalöök on suunatud eelkõige aktiivsele investorile, väga pikaajalist nägemust see sari ei paku. Mõtted börside suuna kohta on selles sarjas enamasti paarist päevast kuni paari kuuni.

Kuna lühiajalisel investeerimisel on väga oluline graafikute jälgimine, siis kindlasti on iga päev üks graafik juhtivatest indeksitest (S&P 500, Nasdaq või Dow Jones), sest nende liikumine määrab sageli ka üksikute aktsiate suuna. Lisaks aeg-ajalt huvitavaid mõtteid üksikute aktsiate kohta, nende puhul näitaksin ka sisenemis ja väljumispunktid, et Teie elu kergemaks teha.

Olen LHV kauplemispoolega tegeledes puutunud palju kokku ka klientide murede ja küsimustega ja nende abil üritan vahel käsitleda mõnda teemat ka põhjalikumalt, olgu selleks siis üks kõik milline turgudega seotud probleem. Seega kõik mis minu arvates aktiivse investori jaoks vajalik on, seda uurime lähemalt.

Ja lõpuks veel üks väike abimees - lisan oma nägemuse turu suuna kohta nii lühiajalises kui ka keskmises perspektiivis.

Lühike turunägemus+2
Keskmine turunägemus- 4

Mida näitab see turunägemuse tabel?

Seletan siis pikemalt selle tabeli lahti - lühiajaline turunägemus on minu nägemus järgmiseks 5-10 päevaks ja keskmine turunägemus 1-2 kuuks.

Nagu ülalpool ütlesin on minimaalne hinne -10 ja maksimaalne hinne +10. Üldjoontes peegeldab see hinne minu jaoks tõenäosust, et turg tõuseb või langeb. Seega mida suurem on number, seda kindlam olen liikumises. Nende numbrite järgi sätin ka positsioone - kui keskmine turunägemus 1-2 kuuks on -5, siis on mul ajalliselt keskmiste positsioonide hulgas on lühikesed ülekaalus. Lühem number kõigub ilmselt kiiremini ja pikem aeglasemalt.

Selle sarja peamine eesmärk on siiski, et Teie saaksite kasulikku infot, seega ootan alati kommentaare selle sarja paremaks muutmisel (kristjan.lepik@lhv.ee).

Kristjan Lepik




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon