Avaron Capital avab Kesk-ja Ida-Euroopa aktsiafondid - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Avaron Capital avab Kesk-ja Ida-Euroopa aktsiafondid

LHV

19.04.2007 15:46

Fondihaldusfirma Avaron avab reedel 20. Aprillil kaks uut aktsiafondi, mis keskenduvad Kesk- ja Ida-Euroopa väike- ja keskmistele ettevõtetele. Uued fondid on saanud Finantsinspektsiooni ametliku kinnituse ning põhinevad Kristel Kivinurm-Priisalmi meeskonna pikaajalisel väärtusinvesteerimise alasel kogemusel kiirelt arenevatel Kesk- ja Ida-Euroopa aktsia- ja kinnisvaraturgudel.

Avaron toob turule kaks avatud aktsiafondi - Avaron Areneva Euroopa Väikeettevõtete Fondi, mis investeerib Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonna väikeettevõtetesse, millel on läbipaistev juhtimine ning hea turupositsioon, kuid mis on laiemalt veel avastamata ning spekulatiivsetest välisinvestorite rahavoogudest puutumata. Lisaks tuuakse turule Avaron Balkani Fond, mis investeerib Balkani riikide börsiettevõtetesse fookusega uutel Euroopa Liidu liikmesriikidel nagu Bulgaaria, Rumeenia ning tulevastel liitujatel Horvaatial, Serbial ja Bosnial.

Avaron on väärtusinvesteerimisele spetsialiseerunud firma, mis tähendab, et meeskond on tihedas kontaktis ettevõtetega, mille aktsiatesse investeeritakse, ning tunneb nende tegevust, juhtimist ja finantstulemusi läbi ja lõhki. Meeskond külastab aastas ligi 300 Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtet. Avaroni eesmärk on osta aktsiaid atraktiivsel hinnatasemel ajal, kui suurinvestorid selle vastu veel huvi ei tunne. Hea hind tähendab Avaroni jaoks hinna-puhaskasumi suhet alla 12, hinna-raamatupidamisliku väärtuse suhet alla 1, dividenditootlust üle 5% ja EV/EBITDA suhet alla 5.

„Avaroni meeskonna investeerimisfilosoofia põhineb ideel, et tänased ebaefektiivsed turud tekitavad atraktiivseid investeerimisvõimalusi,” lausus Avaroni tegevjuht Kristel Kivinurm-Priisalm. „Usume, et Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonnas on hulk väärtpabereid, mille hind ei peegelda nende õiglast väärtust. Sellisid väärtpabereid on võimalik leida vaid ise ettevõtetes koha peal käies, sügavuti nende majandustulemusi analüüsides ja juhtkonnaga tihedalt suheldes. Piirkond on tugeva kasvupotentsiaaliga, seda nii tööstuse, jaekaubanduse kui ka kinnisvara osas.”

Kivinurm-Priisalmi sõnul on mõlemast fondist välja jäetud Türgi ning SRÜ riikide ettevõtted. „Kuna areneva Euroopa riskiprofiil erineb SRÜ ja Türgi omast, on oluline luua nende jaoks eraldi investeerimistooted,” lausus Kivinurm-Priisalm ning lisas, et areneva Euroopa piirkonna 800 ettevõtte seas on hulgaliselt investeerimisvõimalusi. Piirkonna rahvaarv on 125 miljonit inimest, moodustades seega pea viiendiku kogu Euroopa rahvaarvust, kuid ainult 7% SKP-st. Avaroni investeerimispiirkonna SKP inimese kohta moodustab 25% Euroopa Liidu tasemest, mis viitab tugevatele kasvuväljavaadetele. Uus Euroopa riikide majandused ongi viimasel neljal aastal kasvanud keskmiselt 2-3 protsendipunkti kiiremini kui eurotsoon.

Avaron on Kesk-ja Ida-Euroopa piirkonnale keskendunud varahaldusettevõte, mis alustas tegevust tänavu aasta kevadel, kui investeerimispanga Trigon Capital varahaldusosakonna endised võtmetöötajad otsustasid osta enamusosaluse varahaldusettevõttes Avaron Asset Management ning tuua turule Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni investeerivad aktsia- ja kinnisvarafondid.

Avaroni omanikeks on ettevõtte töötajad. Kivinurm-Priisalm on Avaroni varahaldusvaldkonna juht. Ettevõtte kinnisvaratooteid juhib Aadu Oja. Avaroni meeskond on kümneliikmeline. Tegemist on alates 1990. aastate keskelt pikalt koos töötanud meeskonnaga, mis osales kümme aastat tagasi Trigoni varahalduse äriliini loomises ning oli viimase viie aasta jooksul juhtivaks jõuks Trigoni poolt hallatavate varade mahu hüppelises kasvus ning väärtusinvesteerimise ja Kesk- ja Ida-Euroopa suunaliste fondide tootearenduses. Avaronil on Finantsinspektsiooni poolt väljastatud tegevusluba investeerimisfondide ja -portfellide valitsemiseks.

LHV kliendid saavad fondiosakuid märkida reedest kuni esmaspäeva kella 16.00-ni (19.04-23.04), ühe fondiosaku hinnaks on 100 krooni. Kuni 1.juulini 2007 on võimalik fondidesse siseneda ilma märkimistasuta!


Areneva Euroopa Väikeettevõtete Fondi prospekt >

Balkani Fondi prospekt >

Fondiosakute ost/müük >

 




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon