Google siseneb sõnumisaatmise turule - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Google siseneb sõnumisaatmise turule

Madis Leetse

24.08.2005 07:41

Kolmapäeval käivitab Google (GOOG) tekstisõnumite vahetamise ja arvutist arvutisse kõnelemise teenuse koondnimetusega Google Talk. Nende teenuste pakkumise üle Google poolt on juba pikka aega spekuleeritud. Sarnaseid teenuseid on seni pakkunud AOL, Microsofti MSN ja Yahoo!.
Kõigi nende eesmärk on teha oma nimi ja olemasolu arvutikasutajate jaoks paremini nähtavaks ja teatavaks. See võimaldab omakorda paremini reklaami müüa. Google Talk välimus on lihtne ja ei paku reklaami. Esialgne beetatestversioon töötab ainult Windows XP ja Windows 2000 operatsioonisüsteemidel. Tarkvara kasutamiseks peab kasutaja registreerima end samuti Gmail’i konto omanikuks. Vestluseks vajavad kasutajad mõistagi kõlareid ja mikrofoni. Tavatelefoniga ühendamiseks vaheseadet veel ei pakuta. Erinevalt Skype’ist ei ole võimalik helistada tavatelefonivõrku. Konkurents sõnumite edastamise turul on tihe. Praegu on AOL’il USA-s 41,6 miljonit kasutajat, Yahoo Messengeril 19,1 miljonit ja MSN Messengeril 14,1 miljonit kasutajat. Probleemiks osutub asjaolu, et praegused teenuse kasutajad on juba oma sõprade võrgu kaudu seotud olemasolevate pakkujatega. Programmi vahetamisel jääksid sõbrad eelmisest programmi kasutama. Google suhtlusvõrgu sõnumeid saab siiski vastu võtta mõne väiksema teenusepakkuja programmi abil, sest Google programmi kood on avatud. Sel põhjusel kutsub Google programmikirjutajaid arvestama sobivusega Google tootega. Näiteks võivad Google Talk’i lisada oma arvutimängudele või muudele aplikatsioonidele täiesti võõrad tarkvara kirjutajad. Võõraid protokolle Google integreerima ei kavatse hakata. Google viimaste uudiste hulka kuulub arvuti desktopi süstematiseerija ja otsingumootori olemasolu ja teade $4 miljardi suurusest täiendavast aktsiaemissioonist. Väidetavalt rahastatakse selle rahaga Google internetitelefoni projekti. Google Talk AP - Google to Launch Messaging, Voice Service FT.com - Google to move beyond search business Fortune - Explore the World From Your Desk


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon