Pressiteated

SEPA-le üleminek muutis pankadevahelist maksete liikumist

Priit Rum 4. veebruar 2014 02:00

Nii nagu teised Eestis tegutsevad pangad läks LHV veebruarist üle Euroopa ühtsele euromaksete süsteemile SEPA: otsekorraldused asendati e-arve püsimakse teenusega, kasutusele võeti IBAN kontonumbrid ning pankadevaheliste maksete sagedus muutus harvemaks.

Eesti pangad võtsid maksete vahendamiseks senise Eesti keskpanga jaemaksesüsteemi asemel kasutusele Euroopa ühise süsteemi. Pangasisesed maksed liiguvad endiselt kohe, kuid nüüd kulub tavaülekandele ühelt panga kontolt teises euroala pangas asuvale kontole (ehk Euroopa maksele) umbes 5 tundi.

Palume klientidel tähele panna, et selleks, et LHV kliendi makse jõuaks mõnes teises euroala pangas asuvale saaja kontole samal päeval, tuleb see edaspidi sooritada hiljemalt kell 16:00. Õhtuti, nädalavahetustel ja riiklikel pühadel sisestatud pankadevahelised maksekorraldused täidetakse endiselt järgmisel pangapäeval.

Ühtsele euromaksete süsteemile üleminek kujunes LHV jaoks ootuspäraseks. Eelnenud testid ja infotehnoloogilised arendused tagasid süsteemide korrapärase toimimise ning suuremaid probleeme veebruari esimestel pangapäevadel LHV ei täheldanud. Palume siiski maksete liikumisega seoses tekkivate küsimuste korral klienditoe poole pöörduda (info@lhv.ee).

Seniste kohalike kontonumbrite asemel tulid 1. veebruarist kasutusele rahvusvahelised IBAN-kujul kontonumbrid, otsekorraldusteenus asendus e-arve püsimakse teenusega ning muutus ka maksete massimpordi ja konto väljavõtte formaat. Kõikide muudatustega oleme LHV internetipangas arvestanud ja teinud uutele lahendustele ülemineku võimalikult mugavaks.

Lisainfot ümberkorralduste kohta leiab Pangaliidu või LHV kodulehelt: lhv.ee/sepa.

LHV Group on suurim Eesti kapitalil põhinev finantskontsern, mille peamisteks tütarettevõteteks on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias, Vilniuses ja Helsingis. LHV-s töötab üle 200 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 50 000 kliendi. LHV pensionifondidel on rohkem kui 120 000 klienti.

Tagasi